Vállalati idővonal

 

1773 – William Ellis elindítja „fenntartó és értékbecslő" vállalkozását Londonban. Néhány évvel később felveszi tanoncnak unokaöccsét, Richard Ellist. Az Ellis család egészen 1938-ig folyamatosan működteti és bővíti a céget.

 

1906 – Az Egyesült Államokban Colbert Coldwell megalapítja a Tucker, Lynch & Coldwellt a kaliforniai San Franciscóban.

 

1994 – Megalapítják a CBRE budapesti irodáját.


1995 – A CBRE felvásárolja a Westmark Realty Advisors-t és bővíti befektetés-kezelési tevékenységét. Ma CBRE Investors néven ismert.

1996 – A CBRE felvásárolja az LJ Melody & Co.-t, amely a kereskedelmi jelzálogkölcsönök nagy kibocsátójává és szolgáltatójává válik az Egyesült Államokban. Ma CBRE Melodyként ismert.

1997 – A CBRE megszerzi a Koll Real Estate Services-t, amely cég vezető pozícióra tesz szert az ingatlan- és létesítménygazdálkodás piacán.

1998 – A Richard Ellis Egyesült Királyságon kívüli tevékenységének felvásárlása. A cég CB Richard Ellisre változtatja nevét és immár 29 országban működik. Az Egyesült Királyságban felvásárolja a Hillier Parkert.

1999 – A CBRE több mint 250 helyi piacon működik. Partneri kapcsolatot hoz létre az Ikomával, és megjelenik Japánban.

2001 – Vezetői kivásárlás (management buy-out) után a cég papírjait kivezetik a tőzsdéről.

2003 – Az Insignia felvásárlása. A cég az iparág vezető szolgáltatójává válik, piacvezető New Yorkban és Londonban. Újraegyesíti a CB Richard Ellis globális márkanevet.

2004 – A CBRE „CBRE" néven elindítja az első részvénykibocsátást a New York-i tőzsdén. A bevétel meghaladja a kétmilliárd dollárt.

2005 – A CBRE 676.-ként bekerül a Fortune 1000 listájára, és bekerül a Russell 1000 indexbe is.

2006 – A CBRE 100. születésnapját ünnepli. A CBRE bekerül az S&P 500-ba. A Trammell Crow Company felvásárlása.

2007 – A CBRE-t nevezik a BusinessWeek saját kategóriájában legjobb 50 vállalata közé. A Fortune a CBRE-t a 100 leggyorsabban növekvő vállalat közé sorolja.

2008 – A CBRE az első üzleti ingatlanszolgáltató, amelyet bekerül a Fortune 500-as listájára, ami az Egyesült Államok vezető vállalatait tömöríti.

2011 – A CBRE megveszi az ING európai és ázsiai ingatlanbefektetés-kezelő vállalkozását és a tőzsdén jegyzett értékpapírokat kezelő üzletágát. A CBRE-t az IAOP az ingatlanágazat vezető kiszervező vállalataként rangsorolja. A cég CBRE Group, Inc.-re változtatja a nevét.

2012 – A CBRE az első ingatlan-szolgáltató, amely az öt legjobb outsourcing cég közé kerül az összes iparágat tekintve az International Association of Outsourcing Professionals rangsora alapján.

2013 – A CBRE felvásárolja a Norland Managed Services Ltd-t, az Egyesült Királyság és Írország vezető építéstechnikai fejlesztőcégét. A felvásárlás nagy lendületet ad a kiszervezési üzletágnak egész Európában. Az Euromoney’s egymás után másodszor szavazza meg a CBRE-t az „év globális ingatlan-tanácsadójának”.

2015 – A CBRE megveszi a Global Workplace Solutionst (GWS) a Johnson Controlstól. A GWS az integrált létesítménygazdálkodási megoldások szolgáltatója szerte a világon.

2016 – A Forbes listáján a CBRE az Egyesült Államok 15. legjobb munkáltatója. A Forbes a CBRE-t nevezi meg az ingatlanszektor legnagyrabecsültebb vállalatainak egyikeként, immár az egymást követő negyedik évben.

 

2017 – A Lipsey Company a CBRE-t szavazza meg az iparág legjobb márkájaként, egymás után a 16. évben.